Så var det endelig moussé-kaken sin tur. Kan minne noe om idalux, men denne kaken er mykere og lettere, i både smak og utførelse. Denne kaken passer veldig bra etter gode, krydrede retter med for eksempel chili.
Ingredienser:
Bunn:
3 egg
200gram sukker
150gram malte hasselnøttkjerner
1ts bakepulver
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn hasselnøttkjernene og bakepulveret forsiktig. Stekes i en form, jeg brukte en med diameter 22. Stekes ved 180grader i ca. 45 minutter.
Fyll:
2ss smeltet smør
100gram kokesjokolade
2egg
6ss sukker
3dl kremfløte
Smelt sjokoladen i smøret, avkjøl.
Pisk eggedosis av sukkeret og eggene.
Pisk stiv krem av kremfløten.
Vend sjokoladen, eggedosisen og kremen forsiktig. Hell over den avkjølte bunnen. Sett i kjøleskapet/frysen til kaken har stivnet. Pynt med oppskåret frukt som kiwi, jordbær eller blåbær og bringebær, grovhakkede nøtter eller raspet sjokolade.
3 egg
200gram sukker
150gram malte hasselnøttkjerner
1ts bakepulver
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn hasselnøttkjernene og bakepulveret forsiktig. Stekes i en form, jeg brukte en med diameter 22. Stekes ved 180grader i ca. 45 minutter.
Fyll:
2ss smeltet smør
100gram kokesjokolade
2egg
6ss sukker
3dl kremfløte
Smelt sjokoladen i smøret, avkjøl.
Pisk eggedosis av sukkeret og eggene.
Pisk stiv krem av kremfløten.
Vend sjokoladen, eggedosisen og kremen forsiktig. Hell over den avkjølte bunnen. Sett i kjøleskapet/frysen til kaken har stivnet. Pynt med oppskåret frukt som kiwi, jordbær eller blåbær og bringebær, grovhakkede nøtter eller raspet sjokolade.
Så er det bare å servere kaken, og nyte....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar