Heihei! Håper alle nyter våren ute. Siden sist har jeg bakt, mye! Jeg har fått mye inspirasjon og håper dere blir litt inspirert når dere leser. Det også mye gøyere å ta bilder når lyset er så bra, så håper det fortsetter! :) Framover kommer det til å bli en kombinasjon av Oppskrifter med trinn-for-trinn bilder og uten.
Idag er det Devils Food Cake II på programmet.
Idag er det Devils Food Cake II på programmet.
Ingredienser:
30g kokesjoklade
65g kakaopulver
2dl kokende vann
2 eggeplommer
1/2dl rømme
1bs vaniljesukker
200g smør
215g hvetemel
2ss maisenna
320g brunt sukker
1ts natron
2 egg
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha sjokolade, kakaopulver og kokende vann i en bolle. Rør godt sammen, til alt er oppløst. Sett i kjøleskapet, i minst 15minutter.
Bland lett sammen eggeplommene og rømmen i en liten bolle. |
Ser ut som et speilegg, haha :) |
Skjær smøret i terninger før du setter det i romtemperatur, da går det raskere |
Ha smør, hvetemel, maisenna, brunt sukker, vaniljesukker, natron i en stor bolle.
Bland godt i en mikser.
Tilsett eggeblandingen, miks godt. Tilsett eggene, ett om gangen, miks godt. Tilsett sjokoladeblandingen, fra kjøleskapet, bland godt.
Jeg har røren i en 24diameter kakeform, som jeg har smurt, og steker i ca. 1 time, men dette kommer helt ann på hvor stor form du har, så husk å sjekk!
Etter at du har stekt den, lar du kaken hvile før du setter den i fryseren i ca. 1 times tid.
Så over til frostingen, mmm.... Nam, nam. Dette er en veldig sjenerøs oppskrift, så du kan godt halvere den.
Ingredienser:
110g kakaopulver, mørkt
2ts vaniljesukker
2dl kokende vann
240g sukker
2ss vann
1,5dl kremfløte
30g smør
200g kokesjokolade
Ha kakaopulver og vaniljesukker i en bolle sammen med kokende vann, rør til alt er oppløst. Sett bollen i kjøleskapet i minst 20 minutter.
Ta sukker og 2ss vann i en kjele. Rør til alt sukkeret er oppløst. Kok opp på middels varme til sukkeret blir brunt. Ta kjelen av varmen, og avkjøl kort. Tilsett kremfløte i karamellen under konstant omrøring. Rør til alt er godt blandet, og tilsett smør.
Knekk sjokoladen i en bolle, og hell karamellen over. Rør godt sammen. Sett blandingen så i kjøleskapet i godt over 20 minutter.
Miks røren på full guffe, til du får en fluffy konsistens.
Ta kaken ut frysen. Ta ønsket mengde frosting i midten av kaken og jobb deg utover. Start alltid på midten og jobb deg utover.
Pynt med noen flotte bringebær.
Og der! Så er en kanongod kake klar til å serveres!
Håper dere ble inspirert til å bake selv. Jeg har laget en facebookside, kanskje du vil liker? Trykk HER. Håper alle får en flott start på den kommende uken!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar