lørdag 3. desember 2011

Idalux "The Original"

Dette er en himmelsk kake med kraftig sjokolademoussé på en sprø nøttebunn med Marengspinner som en deilig sprø garnityr. Server gjerne med noen friske bringebær eller jordbær.
Med denne kaken ble jeg en av de ti finalistene i Freia sin Dronningsjokolade Konkurranse, og vant et års forbruk av 100g Freia Dronningsjokolade plater. I dette tilfellet 4,2 kilo.

Sett gjerne av litt god tid når du lager denne kaken, og lag den helst dagen før servering. Jeg bruker er rund bakeform med 24cm diameter, for et vellykket resultat ikke bruk større form.
En ting som er viktig når du lager denne kaken er at du ikke får eggeplomme i eggehvitene du skal vispe til marengs, for da vil du ikke klare å vispe marengs. 
Nøttebunn: 
4 stk Eggehviter
60 gram Sukker
160 gram Hasselnøttkjerner.
100 gram Melis
2 ts Bakekakao

Grovhakk hasselnøttene i en mastprosessor sammen med melis og kakao. Pisk eggehvitene og sukker til marengs i en egen bolle. Når du kan vende bollen opp-ned uten problemer er den perfekt.Vend nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott. Tegn av en rund form på 24cm på et bakepapir. Smør marengsen i et tykt lag innenfor sirkelen du tegnet. Stek bunnen i midten av ovnen i 30 minutter. Avkjøl bunnen på bakepapiret. 

Sjokolademoussé:
300 gram Kokesjokolade
150 gram usaltet smør.
1 dl kokende vann
3 stk Gelatinplater
4 stk Eggeplommer
6 stk Eggehviter
100 gram Sukker

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Knekk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad sammen med smøret. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og rør den ut i det kokende vannet. Rør eggeplommene inn i sjokolade blandingen. Rør så inn vannet med gelatinen. Rør godt.
Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott, vend så inn resten. Montering:
Pensle innsiden av kakeringen du tegnet av isted med en nøytral olje, for eksempel solsikke- eller raps -olje. Sett kakeringen på en falt tallerken, eller hvis du har en bunn som passer til kakeringen, sett på denne. Legg nøttebunnen i bunn og fyll på med sjokolademoussé. Sett kaken i frysen i 2,5 time. Ta plastfolie over og så sett den i kjøleskapet til du skal bruke den, gjerne over natten.

Marengspinner (Garnityr)
2 stk Eggehviter
30 gram Melis
30 gram Sukker
1 ss Bakekakao

Forvarm stekeovnen til 150 grader. Pisk en stiv marengs av eggehviter og sukker. Skjær inn melisen og bakekakaoen. Ha marengsen i en sprøytepose med en tyll på 0,5 cm. Sprøyt lange stenger på et bakepapir. Stek stengene med åpent trekk i ca. 30 minutter. Det kan hende de er litt mye når du tar de ut, men de stivner. Oppbevar de avkjølte stengene i en tett kakeboks til du skal bruke dem. Knekk de opp i biter og pynt kaken rett før servering, IKKE pynt kaken og så sett den i en kakeboks, da vil marengsstengene bli myke.

Beklager for så mye tekst, men jeg håper jeg klarte å fristet deg allikevel. Eggeplommene som blir til rest oppbevarer du i en lufttett boks i kjøleskapet. Kanskje du vil bruke dem til noen sjokoladekjeks jeg skal legge ut oppskrift på imorgen? 
LYKKE TIL!

3 kommentarer:

 1. også ser den så fiiin ut!
  klem siri

  SvarSlett
 2. Nydelig kake! Den ser kjempegod ut :)

  SvarSlett
 3. Hei og takk for fin kommentar på min blogg Good Cupcakes Good!

  Så det var du som har laget denne kaken i Freias konkurranse. Den var kjempefin! Liker kjempegodt sjokolademoussè og den idèen med marengs som garnityr var genial!

  Jeg var med i finalen på den konkurransen selv om havnet tilslutt på en fin 5.plass ;) Jeg har veldig lyst å lage alle finalistenes sin oppskrifter, men må nok vente til etter jul.

  SvarSlett