lørdag 17. desember 2011

Scones

God formiddag, alle sammen!
Idag er det scones på frokost-menyen. Hva med å overraske mamma og pappa, søsken eller noen andre med herlige, nystekte scones til frokost?

Utsikten fra kjøkkenet. 


Scones:
500 gram Hvetemel (8 dl)
75 gram Margarin (merk: ikke ekte smør)
1/4 teskje Salt
3 teskjeer Bakepulver
3,5 dl Melk

Smuldre mel og margarin. Bland i salt og bakepulver. Tilsett melk, og rør deigen raskt sammen.
Del deigen i fire emner. Klapp eller kjevl hver del ut til en rund leiv rett på stekeplata. Del deigen i fire med en melet kniv, slik at leiven kan brytes i pene biter etter steking. Prikk med gaffel.

ELLER du kan, for finere scones, som passer når du skal ha te-besøk e.l. Kjevl deigen til en passe tykk leiv og stikk sirkler med en utstikker. Skal du servere sconsene til noen du er ekstra glad i, bruk hjerter som utstikkere. Prikk med gaffel.

Stek sconsene på 250 grader i 10-12 minutter, til de er blitt fine og gylne. Scones spises nystekte med syltetøy, ost, marmelade, smør eller bare slik de er. 

LYKKE TIL,
Og ha en riktig god helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar