søndag 4. desember 2011

Cookie

Dagens fristelse er noen supergode, franske kjeks. Dette er en oppskrift som passer perfekt til eggeplommene man av og til har til overs. Du kan lage dem med, og uten sjokolade.  De smaker best nystekt, men kan selvfølgelig oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i noen dager. 

Kjeks:

50- 100 gram Sjokolade

140 gram Smør
4 stk Eggeplommer
140 gram Sukker
200 gram Hvetemel
12 gram Bakepulver
1 ts Vaniljesukker


Grov hakk sjokoladen og legg den til side. Smelt smøret og avkjøl det til fingervarmt. Pisk sukkeret og eggeplommene til eggedosis. Ha det avkjølte smøret i eggedosisen og rør det inn med en slikkepott.
Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og sjokolade i en egen bolle og vend det så inn i eggedosisen. Sett massen i kjøleskapet til den begynner å stivne. Det tar ca 1,5 time. 
Forvarm ovnen til 160 grader. Kjevle massen til en halv centimeter tykk leiv. Stikk ut former med pepperkakeformer. Jeg valgte stjerner nå som det snart er jul, men du kan bruke sirkler, eller kanskje hjerter til noen du er glad i?
Legg skivene på en stekeplate med bakepapir. La det være ca. 5 cm i mellom skivene, de flyter nemlig litt ut. Stek dem i ca. 20 minutter, til de er gylne. Avkjøl kjeksene på rist.Håper det smaker &
LYKKE TIL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar