søndag 4. november 2012

Solsikke rundstykker

 Jeg har valgt å kalle disse rundstykkene solsikke rundstykker, rett og slett fordi de ser ut som blomster, i tillegg til å ha en fin gyllen, gul farge. Har rukket å lage disse rundstykkene flere ganger den siste uken, rett og slett fordi de har en fantastisk god konsistens og er kjempe enkle å lage!


Ingredienser:
(15-20 stk)
50g gjær
100g smør
5dl melk
1ts salt
ca 1,2 liter mel

Smuldre gjøren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, hell i melken, og varm til 37 grader. Hell litt av væsken over gjøren, og rør til gjøren er oppløst. Tilsett resten av væsken, saltet og det meste av melet. Arbeid med deigen slik at den blir smidig, og alt melet er blandet inn. Deigen trenger ikke være skikkelig fast, men heller ikke flytende. Noe midt i mellom, da vil du få en veldig fin og luftig deig. 
La deigen få heve til dobbel størrelse, under et klede, plastfolie eller lokk. Elt inn resten av melet og form deigen til like store boller. Bruk en saks og klipp flere snitt i kantene. Det gjør ingenting om du nesten klipper over. La bollene heve under ett klede til knapt dobbel størrelse. Pensle rundstykkene med eggeplommer, for å få en sterk gulfarge. Har du egge allergi kan du pensle med melk eller vann. Strø over frø, krydder, hele korn. Kun fantasien som setter grenser. Ironisk nok har jeg ikke pyntet disse solsikke rundstykkene med solsikkefrø, men med linfrø. I ett forsøk på å gjenskape den svarte kjernen på solsikkeblomsten. Stek rundstykkene på 250 grader i 8-12 minutter, avhengig av størrelsen. Avkjøl på en rist. 
Disse rundstykkene smaker definitivt best samme dag, men kan oppbevare 2 dager i en brødboks eller en plastpose og ca. 6 måneder i frysen. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar