fredag 9. november 2012

Baketips til helgen

Nå er det snart helg, og er det flere enn meg som skal tilbringe tid på kjøkkenet? I dette innlegget vil jeg fokusere på gode tips som kan være smart å ta med seg. Illustarsjonsbildene er funnet på weheartit, og direkte link kan dere se på bildet. 


1. Se på oppskriftene som veiledere. Prøv deg fram på kjøkkenet og ha det gøy! 
2. Egg: Det er lurt å bruke romtempererte egg. Dette gir enda mer volum i røren.
Bland veldig godt mellom hver gang du tilsetter ett egg. Dette er bidrar til å få en flott og smidig røre.


3. Sjekk at du har ALLE ingrediensene du trenger før du begynner. 
4. Skal du lage en kake som krever mye tid, kan det være lurt å ha dobbelt opp av ingrediensene, i tilfelle du må starte på nytt med deler av kaken. 
5. Har dere hørt om Tines smør Butter? Dette er et fransk smør, som er litt mykere enn det norske meierismøret. Jeg har  utelukkende positive erfaringer når jeg har bakt med det. Smøret blir raskt romtemperert, og er ypperlig til cupcakes og buttercream frostinger. 


6"How familiar are you with chaos theory?
It has to do with there being order and even... great beauty, in what looks like total chaos.
And if we look closely enough at the rendomness around us, patterns will start to emerge."
- Seaborn Sam
Er du ikke fornøyd med hvordan dekorasjonene på kaken ble, ikke nevn det! Tenk på sitatet over. De som skal spise kaken har ikke ditt bilde i hodet om hvordan kaken skulle se ut, la de dannet sitt eget utifra sine inntrykk. 
7. Søk etter inspirasjon på nettet. Kombinere signaturdekorer med andre kaker for å skape noe nytt og spennende.8. Det beste å pensle bakverk med er egg for å få en glansfull overflate. Er du allergisk, kan melk eller vann være et bra alternativ. 
9. Når du skal ta frosting på en kake skal du alltid jobbe fra midten  og utover mot kantene. Start med halvparten av frostingen, jobb deg utover. Trenger du mer frosting, ta mer på må midten og jobb deg utover. 10. Baker du mye er en elektronisk vekt et must!
11. Det finnes mange tips om hvordan man skal få den perfekte cupcake. Mitt tips er å kjøpe et cupcakebrett! Istedenfor at cupcakene vokser ut i bredden, vil et brett sørge for at cupcaken vokser oppover. Slik får fine og luftige cupcakes.


12. Når du skal lage marengs er det to ting som er veldig, veldig viktig: At det ikke er spor av eggeplommer i eggehviten og at det ikke er spor av fett på vispene.
13. Romtemperet smør: Har du ikke tid til å la smøret stå i rom temperatur i et par timer kan du bruke en mikrobølgeovn. Del smøret opp i like store biter og sett det i mikrobølgeovnen på full varme. Sjekk smøret hvert 10. sekund, og pass på så det ikke står for lenge! 
12. Med nøytral olje menes det oljer som ikke gir smak, som mais, raps og solsikkeolje. I søt bakst er det lurt å bruke nøytral olje, om ikke noe annet er spesifisert. 


Følg meg på facebook for å få daglige oppdateringer, og mulighet til å få raske svar på dine spørsmål. 

Jeg avslutter med en sneak-peak på morgendagens innlegg, som kommer til å være på både engelsk og norsk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar