tirsdag 20. november 2012

Djevelsk Sjokoladekake

I helgen lagde jeg Djevelsk sjokoladekake som jeg har lagt ut oppskrift på før. Den er fantastisk god, og smelter på tungen. Tenkte jeg skulle legge ut en litt oppdatert oppskrift, og nye bilder.
Kake:
280 gram Brunt Sukker
40 gram Kakaopulver
2 1/2 dl Melk
100 gram Kokesjokolade
125 gram romtemperert Usaltet Smør,
selvfølgelig kan du bruke vanlig smør å.
1 ts Vaniljesukker
2 Egg, skilt
200 gram Hvetemel
1 ts Natron

Sjokoladeglasur:
50 gram Kokesjokolade
30 gram Usaltet smør
1 ss Melis


Start med kakerøren. Sett ovnen på 160 grader. Rør sammen to tredeler av det brune sukkeret, kakaopulver og melk i en liten gryte. Varm opp til sukkeret og kakaopulveret er oppløst.Ta gryten av varmen, og rør inn sjokoladen til den har smeltet.  Rør resten av det brune sukkeret sammen med smør og vaniljesukker i en bolle, til det blir luftig og lett. Rør inn eggeplommene og sjokoladeblandingen. Sikt inn hvetemel og natron. Pisk eggehviter i en annen bolle til de begynner å bli stive. Vend dette inn i sjokoladeblandingen. Fordel blandingen jevnt i en smurt, rund kakeform. Stek i ca. 60 minutter.Avkjøl i formen i 15 minutter, og vend kaken ut på en rist og avkjøl helt. Når kaken er avkjølt kan du starte med sjokoladeglasuren. Ha sjokolade og smør i en ildfast bolle. Smelt over et vannbad og rør til blandingen er smeltet og jevn. Tilsett gradvis  melis og rør til blandingen blir glatt. 

Hell glasuren på midten av kaken, og bruk en spatel eller en slikkepott til å fordele glasuren. Start på midten, og "dytt" glasuren til kanten, slik at noe renner over. Slik får du er enket, men gjennomført og flott utsende på kaken. Pynt med bakekakao som du siler.
2 kommentarer: