onsdag 21. november 2012

Havreruter

Deilig frokostbrød, deilig lunchbrød, deilig kveldsmatbrød. Vel, her har du en kjempedeilig oppskrift som stekes i langpanne. Lett, lett, lett! Overrasket familien min med dette brødet, og alt ble spist opp! Brødet inneholder havre som gjør det ekstra saftig.


Ingredienser:
50g gjær
2ss olje
8dl vann
2ts salt
4dl havregryn
10-12dl hvetemel

Smuldre gjær i en bakebolle. Varm vannet til 37 grader. Løs gjæren opp i litt av deigvæsken. Når den er oppløst, tilsetter du resten av vannet og oljen. Tilsett salt, havre og det meste av melet. Arbeid deigen smidig, det vil si til den slipper bakebollen. Tilsett mer mel om nødvendig. Strø over mel, dekk bollen med klede og la deigen heve til dobbel størrelse, 35-45 minutter. 
Dekk en langpanne med bakepapir. Klapp ut deigen i en smurt langpanne, 2-3 cm tykk. Prikk deigen med en gaffel. Snitt jamnstore kuvertbiter med en melet kniv. Dekk pannen med et klede og la deigen etterheve i 35-45 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Pensle brødet med vann og strø over havregryn om ønskelig. Stek brødet i midten av ovnen i cirka 20 minutter. Ta brødet forsiktig ut av langpannen og avkjøl på en rist. Bryt rutene fra hverandre når brødet er blitt kaldt og server med ditt favoritt pålegg. Dette havrebrødet kan oppbevares 3-5 dager i brødboks/plastpose, eller cirka 6 måneder i dypfryser. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar