søndag 22. april 2012

Devils Food Cake II

Heihei! Håper alle nyter våren ute. Siden sist har jeg bakt, mye! Jeg har fått mye inspirasjon og håper dere blir litt inspirert når dere leser. Det også mye gøyere å ta bilder når lyset er så bra, så håper det fortsetter! :) Framover kommer det til å bli en kombinasjon av Oppskrifter med trinn-for-trinn bilder og uten.
Idag er det Devils Food Cake II på programmet.



Ingredienser:
30g kokesjoklade
65g kakaopulver
2dl kokende vann
2 eggeplommer
1/2dl rømme
1bs vaniljesukker
200g smør 
215g hvetemel
2ss maisenna
320g brunt sukker
1ts natron
2 egg

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha sjokolade, kakaopulver og kokende vann i en bolle. Rør godt sammen, til alt er oppløst. Sett i kjøleskapet, i minst 15minutter.

Bland lett sammen eggeplommene og rømmen i en liten bolle.
 
Ser ut som et speilegg, haha :)
Skjær smøret i terninger før du setter det i romtemperatur, da går det raskere


Ha smør, hvetemel, maisenna, brunt sukker, vaniljesukker, natron i en stor bolle.

Bland godt i en mikser. 

Tilsett eggeblandingen, miks godt. Tilsett eggene, ett om gangen, miks godt. Tilsett sjokoladeblandingen, fra kjøleskapet, bland godt.

Jeg har røren i en 24diameter kakeform, som jeg har smurt, og steker i ca. 1 time, men dette kommer helt ann på hvor stor form du har, så husk å sjekk!

Etter at du har stekt den, lar du kaken hvile før du setter den i fryseren i ca. 1 times tid. 

 Så over til frostingen, mmm.... Nam, nam. Dette er en veldig sjenerøs oppskrift, så du kan godt halvere den.
Ingredienser:
110g kakaopulver, mørkt
2ts vaniljesukker
2dl kokende vann
240g sukker
2ss vann
1,5dl kremfløte
30g smør
200g kokesjokolade

Ha kakaopulver og vaniljesukker i en bolle sammen med kokende vann, rør til alt er oppløst. Sett bollen i kjøleskapet i minst 20 minutter.

Ta sukker og 2ss vann i en kjele. Rør til alt sukkeret er oppløst. Kok opp på middels varme til sukkeret blir brunt. Ta kjelen av varmen, og avkjøl kort. Tilsett kremfløte i karamellen under konstant omrøring. Rør til alt er godt blandet, og tilsett smør.


Knekk sjokoladen i en bolle, og hell karamellen over. Rør godt sammen. Sett blandingen så i kjøleskapet i godt over 20 minutter.

Miks røren på full guffe, til du får en fluffy konsistens. 

Ta kaken ut frysen. Ta ønsket mengde frosting i midten av kaken og jobb deg utover. Start alltid på midten og jobb deg utover.

Pynt med noen flotte bringebær.


Og der! Så er en kanongod kake klar til å serveres! 

Håper dere ble inspirert til å bake selv. Jeg har laget en facebookside, kanskje du vil liker? Trykk HER. Håper alle får en flott start på den kommende uken!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar