onsdag 15. februar 2012

En blomsterbukett Gulerotkake

Dagens fristelse er for dere som kanskje ikke fikk en rød bukett med roser igår. Håper likevel om du fikk blomster eller ikke igår, har du til nå hatt en flott uke! Senere denne uken vil jeg fokusere på hva du kan gjøre for å lokke familiemedlemmer eller venner ut på en skitur med mat, siden det nærmer seg vinterferie.

Men nå over til dagens kake, min desidert beste oppskrift på gulrotkake.  Mamma sin!Kaken over lagde jeg forrige vår, og siden har jeg blitt hektet på denne litt bryllupsaktige måten å dekorere på, derfor ville jeg denne gangen  prøve ut noe nytt. Jeg lagde samme kake, men nå skal du se:


I tilleg til solen som skinner inn på kjøkkenet har jeg brukte en rund utstikker for å lage små kaker. Resten av kaken skal bruke til å lage cakepops, so be continued, men over til oppskriften.

Kake:
4 Egg
3dl Sukker
3dl Hvetemel
2ts Natron
2ts Kanel
1/2ts Salt
1ts Vaniljesukker
1,5dl Nøytral olje
4dl finraspet gulrøtter

Frosting:
1ts Vaniljesukker
200g Kremost
100g Melis


Først kaken: Sett ovnen på 150 grader. Her bruker jeg en springform på ca. 24cm diameter. Miks eggedosis med eggene og sukkeret. Bland mel, natron, vaniljesukker, kanel og salt i en egen bolle. Tilsett blandingen vekselvis med oljen. Hell røren i en smurt form, og sett kaken inn i ovnen i ca. 1 time. 
Når den er ferdig lar du den hvile i formen til den er kald, og nå kan du enten bruke hele kaken og pynte med frosting, eller så kan du gjøre som meg: bruke en utstikker for å skjære ut slike små kaker:


Frostingen lager du ved å mikse vaniljesukker, melis og kremost til en luftig masse. Så fyller du massen i en sprøytepose, med en tipp du liker, jeg brukte en Wilton 1M tipp. Etter at jeg har kuttet ut noen små kaker valgte jeg å lage noen på denne måten:
 Jeg starter med å lage en stor rose på toppen av kaken, og så fortsetter jeg ved å lage flere små rundt.På noen andre av kakene ville jeg prøve meg på noe litt annet, følte meg som en skikkelig konditor når jeg holdt på, resultatet viser sitt.
Nå bruker jeg to slike små, skjønne kaker.

Jeg sprøyter litt krem, og med en kniv, dyppet i varmt vann, brer jeg frostingen utover.

Jeg legger de to kakene oppå hverandre.

Jeg sprøyter på utsiden av kaken...

... og brer utover med kniven.

Jeg avslutter ved å lage noen små roser på toppen.
Ferdig!
 

Håper dere har fått litt inspirasjon. Og jeg ønsker dere alle sammen en Fantastisk flott uke!

LYKKE TIL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar