fredag 6. januar 2012

Sashimi

Ja, jeg innrømmer det. Har litt skyldfølelse fordi jeg ikke har gitt dere flere innlegg, så derfor et til. Dette er mest for å gi inspirasjon og ideer, for sashimi er ikke vanskelig! Sashimi er perfekt til en kveld eller lunch. 

Jeg bruker laks av enten merket Finest eller Salma. Når du skal skjære i fisken er det viktig å ha gode redskaper! Prøve å skjær så tynne skiver som mulig, men ikke så tynne at fisken går i oppløsning.


Den første måten er laks råmarinert i lime.
For best utbytte av limen ruller du limen på bordet for å få ut mest av limesaften. Limesaften presser du over laksen, og du kan gjerne gni saften inn i fiskekjøttet med fingertuppene. Klar for servering!
Du vil kanskje merke at laksen vil bli litt hvitere i kjøttet, det gjør ingenting!




Den andre måten er helt ren laks med en flott soyasaus ved siden av. 
I denne soyasausen har jeg finrevet ingefærrot og finrevet pepperrot.
Her må du selv finne en fin balansegang for hva du liker. 
Ta soyasaus og ta en passe mengde ingefærrot og pepperrot. Vent litt, og smak. Trenger den noe mer? Hvis ja, tilsett det du føler mangler og smak på nytt.


Håper du har fått noen ideer til hva du kan gjøre med fantastisk, norsk laks. Legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål eller tips :)
LYKKE TIL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar