søndag 21. oktober 2012

King Chocolat XI


Dette er en mektig og fantastisk god kake. Den er saftig og har en deilig sjokoladesmak.Ingredienser kake:
100g romtemperert usaltet smør
250g sukker
2 egg
1/2ts vaniljesukker
45g kakaopulver
3/4ts bakepulver
3/4ts natron
1 klype salt
170g hvetemel
1,6dl helmelk
+ litt smeltet smør og hvetemel til formen

Det blir brukt en 20 cm springform
Forvarm ovnen til 170 grader.
Miks smør og sukker til du får en luftig konsistens. Tilsett ett og ett egg om gang. Pisk godt mellom hver gang, slik at egget er blandet helt inn før du tilsetter det neste. Bland hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, natron, salt og bakepulver i en annen bolle. Sørg for at ingrediensene er blandet godt sammen. Tilsett halvparten av melet, bland godt, så melken, bland godt, resten av hvetemelet, bland godt og så resten av melken. Ha bakepapir i bunnen av formen, og pensle den godt med smeltet smør, før du strør med hvetemel på kantene, sørg for at alt blir dekket. Hell kakerøren i formen og stek den i midterste rille i ca 40 minutter, test med en kakenål. Når det ikke henger røre fast på kakenålen er den ferdig. La bunnen avkjøles i formen en stund før den tar over på en rist for videre avkjøling. 

Ingredienser frosting:
500g sukker
1ss lys sirup
125g kakao
6dl vann
200g maizenna, maismel
1,2-2dl vann
85g romtemperert smør
1/2ts vaniljesukker

Ha romtemperert smør klart i en skål ved siden av deg. Ha sukker, vaniljesukker, sirup, kakao og 6 dl vann i en kjele og kok opp på middels varme under stadig omrøring. Ta kjelen av varmen og ha maismel i en annen bolle (middels stor) og hell over 1,2-2 dl vann mens du pisker fort. Blandingen skal ha en konsistens som tykt lim, mer vann tilsettes hvis den blir for tykk (ikke mer enn 2 dl).
Pisk dette gradvis inn i kakao blandingen over middels varme. Kok opp mens du pisker. La det koke ett par minutter mens du fortsetter og piske, til det er ganske tykt. Viktig å piske i bunnen av kjelen hele tiden! Ta av kjelen av varmen og rør inn det romtempererte smøret. Hell det over i en annen bolle og avkjøl til den er fast.

Ingredienser til pynten:
200g dronningsjokolade

Smelt sjokoladen i mikroen på 30 sekunders intervaller. Rør til den blir en jevn, flytende konsistens. Hell sjokoladen på et stekebrett med bakepapir. Og spre utover hele brettet. Sett brettet i frysen i 5-7 minutter/kjøleskapet, til sjokoladen har stivnet. Ta brett ut av frysen og la det stå i romtemperatur i noen få minutter, 4-5 minutter. Med en smal, skarp spatula, (kan også bruke en stekespade) skal du skrape sjokoladen i en tynn stripe på kanten av sjokoladen. Brekker sjokoladen er den for kald, og du kan vente litt lengre. Sjokoladen skal bli til spiraler når du førere stekespaden ned langs bakepapiret under sjokoladen. Legg spiralene i en bolle og sett i kjøleskapet til du skal bruke 

Montering: 
Del kaken i tre deler. Legg den første bunnen på et kakefat og bre over sjokoladefrosting. Legg så på den neste bunnen og bre over ett nytt lag med frosting. Legg så på et nytt lag kakebunn og bre over sjokoladefrosting på toppen og rundt kaken. Du kan gjerne legge oppdelte jordbær mellom lagene. 

Pynt så med sjokoladespiralene og sett kaken i kjøleskapet til du skal servere den. 

LYKKE TIL!


2 kommentarer: