fredag 15. juni 2012

Ostekake

Som skrevet i et tidligere innlegg fikk jeg smake på en kjempegod ostekake i konfirmasjonen til fetteren min. Nå har jeg fått oppskriften, og den jeg har lyst å dele den med dere. Dette er en flott kake for dere som har egg og/eller soya allergi. Skal du lage kaken til en som har soya allergi er det viktig å se på kjeksemballasjen. Det kan hende produsenten har gjort små endringer i ingrediensene, så det som før var "trygt" kan nå ha blitt "utrygt". Står det Vegetabilsk fett og ikke noe mer, er det ikke verdt å ta sjansen på at dette ikke er soyaolje. Det er også viktig å bruke smør og ikke Melange, fordi dette inneholder soyaolje. 


Ingredienser:
Bunn: 225g Digestivekjeks
125g Smør
Midtimellom: 250g Philadelphiaost
100g Melis
1ts Vaniljesukker
1beger Lettrømme
2,5dl Stivpisket fløte
1pk Sitrongele
Topp: 1pk Sitrongele

Bunn: Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Fordel kjeksblandingen utover bunnen i en springform. Sett i kjøleskapet.
Midtimellom: Lag sitrongeleen med halvparten av vesken. Det vil si 2,5dl vann istedenfor 5dl. Kjøl av. Bland osten ut med melis, vaniljesukker og rømme. Bland inn den stivpiskede fløten og den avkjølte geleen. Hell blandingen over kjeksen i formen og sett i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten.
Topp: Lag Sitrongeleen som anvist på pakken, og avkjøl litt. Når den er avkjølt helles den forsiktig over kaken slik at danner ett lokk. Sett kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet.
Pynt gjerne med frukt og bær.

 Variasjon: Du kan bruke hvilke som helst gele du vil på toppen, jordbær, kiwi, blåbær, bringebær ol. For å variere smak og farge på lokket. Jeg synes sitron passer godt fordi det er det jeg har brukt i ostekakerøren.

Og så vil jeg ønske alle sammen en riktig god helg!

1 kommentar:

  1. Vet ikke helt hvordan, men falt tilfeldigvis innom bloggen din og WOW, -du er flink! Keep up the good work!

    SvarSlett