I helgen var jeg i konfirmasjon i Fredrikstad, og derfor ble det (desverre) ingen nye oppskrifter. Det var herlig å treffe familien igjen. Jeg koste meg kjempemye og fikk masse gode tips til kaker. Blant annet disse to herlighetene.
| En fantastisk kake, som jeg desverre ikke har noe navn på. Har dere? |
| Ostekake |
Idag hadde lillebroren min bursdag og jeg lagde derfor denne trelags mississippi mudpie med oreokjeks.
Ingredienser:
Lag 1:
3 pakker med oreokjeks.
100g usaltet smør
3 pakker med oreokjeks.
100g usaltet smør
Imens oreobunnen avkjøles lager du denne fantastisk gode sjokolademousse bunnen uten mel.
Ingredienser:
Lag 2:
60g smør
60g smør
150g kokesjokolade
6 egg, separert
170g sukker
Sett ovnen på 190grader.
Smelt smør og sjokolade i mikroen, bland godt sammen og avkjøl. Pisk eggedosis av eggeplommene og halvparten av sukkeret i en bolle.Pisk en luftig marengs av eggehvitene og resten av sukkeret. Tilsett den avkjølte sjokoladen i eggedosisen og bland forsiktig.
Vend marengsen deretter inn i sjokoladeblandingen. Hell røren over oreokakebunnen og stek i cirka 45 minutter. Sett kaken i frysen rett etter steking i en times tid.
Vend marengsen deretter inn i sjokoladeblandingen. Hell røren over oreokakebunnen og stek i cirka 45 minutter. Sett kaken i frysen rett etter steking i en times tid.
Jeg skulle gjerne lagd sjokoladepuddingen selv, men idag strakk ikke tiden til, dessverre. Jeg tilsatte derfor litt ekstra sjokolade for bedre smak.
Ingredienser:
Lag 3:
1 pakke sjokoladepudding (jeg brukte piano)
100g kokesjokolade.
Smelt sjokoladen i mikroen. Ta sjokoladepuddingen i en kjele og varm opp. Rør godt hele tiden, så det ikke brenner seg. Tilsett sjokoladen når puddingen er flytende og rør godt. Hell puddingen over resten av kaken, og sett i frysen til puddingen har stivnet, dette tar cirka1 time.
1 pakke sjokoladepudding (jeg brukte piano)
100g kokesjokolade.
Smelt sjokoladen i mikroen. Ta sjokoladepuddingen i en kjele og varm opp. Rør godt hele tiden, så det ikke brenner seg. Tilsett sjokoladen når puddingen er flytende og rør godt. Hell puddingen over resten av kaken, og sett i frysen til puddingen har stivnet, dette tar cirka1 time.
Nå er det bare å pynte med noen flotte bær og servere.
Håper alle får en fin uke og nyter været der dere er.

det så utrolig godt ut!
SvarSlett